Cirkusskola – För samarbete, kreativitet & Fokus.

Cirkusskolan lär på ett lekfullt sätt barn och ungdomar att samarbeta och att skapa en kreativitet med utgångspunkt från sig själva och andra. Eleverna lär sig att fokusera, koordinera och visa upp sig inför klasskamraterna. För att inspirera deltagarna börjar cirkusskolan med en show.

Endagsaktivitet

Dagen kan börja med en 15 minuters show med balansering, eldslukning, jonglering, spikmatta, fakirkonster och magi. Efteråt får barnen själva prova på bland annat jonglering, balansering, snurra tallrikar, ligga på spikmatta och gå på lina.

Flerdagarsaktivitet

Uppvisning/introduktion med cirkusläraren/cirkuslärarna med efterföljande cirkusskola under 45-minuterspass.

6×45 minuter lärartimmar ingår per klass och dessa kan fördelas på flera dagar i rad eller en gång i veckan.

Cirkusskolan kan till exempel avslutas med en föreställning av eleverna eller med öppet hus för föräldrar och syskon. Låt gärna elevernas cirkuskunskaper leva vidare genom att köpa in rekvisita till skolan.

Välkommen att kontakta oss med eventuella frågor!

Vår kurser är godkända för Göteborg / Kultur och kommuner i Västra Götalandsregionen.